TataSteelChess - 1 : DJC haalt 2 uit 4

Fabian M:

Gisteren is het Tata toernooi begonnen. Zoals gebruikelijk wordt er begonnen met het vierkampentoernooi. Dit jaar doen Jean van Kan, Stefan Spronkmans, Stefan Simenon en ik mee.

Stefan Simenon was gisteren het eerste klaar. Hij offerde een pion in de opening maar zijn tegenstander wist nauwkeurig te verdedigen en wist daarbij ook nog een stuk te winnen. De partij heb ik niet omdat Stefan na de partij zijn wedstrijdformulier meteen in de prullenbak gooide. Ik denk dat dit voldoende zegt over de partij.

Vlak daarna wisten Jean van Kan en Stefan Spronkmans met zwart remise te maken nadat ze de druk van hun tegenstanders hadden geneutraliseerd. Jean speelde enkele subtiele zetjes om e5 voor te bereiden. Nadat hij alle stukken goed had geplaatst en klaar was voor e5 vond zijn tegenstander het tijd om remise aan te bieden.

Stefan kreeg ook een remiseaanbod in zijn partij en hij zag geen mogelijkheid om voor de winst te spelen waardoor hij maar in remise berustte. In de analyse leek het er echter op dat hij steeds iets beter kwam te staan.

Zelf wist ik te winnen van Peter Doggers. Peter had een licht initiatief maar hij had wel enkele positionele zwaktes. Nadat ik zijn aanval wist te neutraliseren kon ik uiteindelijk profiteren van de lichte verzwakkingen in de witte stelling. Dit ging echter veel sneller dan dat ik had kunnen dromen.

Vanmorgen werden we wakker geschrokken door een ontzettende knal. Eerst dachten we aan een terroristische aanval maar het was maar het hoofd van Jean. Hopelijk kunnen we vandaag een positieve score halen. En anders kunnen we vandaag genieten van de kraker Giri-Carlsen.

De uitslagen van de 1e ronde

    Ronde 1 2 3 Tot TPR
2E Fabian Miesen   1     1 2369
2F Stafan Simenon   0     0 1940
3A Stafan Spronkmans   0,5     0,5 1998
4L Jean van Kan   0.5     0 1771

 En de partijfragmentenPowered by FENIX: Digital Solutions | Admin Login | Copyright © Limburgs Schaak Cafe 2019