TataSteelChess - 2 : Lef DJC wordt beloont met 4 uit 5.

Fabian M:

In de tweede ronde van Tata kwam het spektakel niet van Giri-Carlsen. Dit werd echter ruim gecompenseerd door de DJC'ers.

 

Als eerste was Stefan Simenon klaar. In een gelijke stelling weigerde hij remise. Daarna leek het erop dat hij minder kwam te staan totdat zijn tegenstander vergat zijn toren weg te zetten waarna hij ook meteen opgaf. De stelling was echter op het einde onduidelijk.

Ook ik wist te winnen nadat ik een remiseaanbod af sloeg. De stelling was waarschijnlijk ongeveer gelijk al leek de zwarte stelling optisch beter. Mijn tegenstander besloot om voor het mat te spelen maar daardoor kwam zijn toren in gevaar en wist ik met mijn gecentraliseerde stukken snel te winnen.

Hierna was Ruud Hooglander klaar. Hij wist net als de vorige ronde overtuigend te winnen. Hiermee heeft hij zeer goede kansen om zijn groep te winnen.

Daarna was Stefan Spronkmans klaar. Stefan dacht dat hij tegenspel kon genereren met c5 maar hij had het plan met Lxh7 en Te5 gemist waardoor hij veel minder kwam te staan. Maar toen begon de betonmolen te draaien. Zijn tegenstander wist er dan ook niet doorheen te komen waarna hij in remise moest berusten.

Als laatste was Jean klaar. Nadat hij een pion wist te winnen in de opening kwam hij steeds minder te staan. Daarna keerde de partij weer om en kreeg Jean waarschijnlijk een gewonnen stelling. Jean was echter bang en besloot om remise aan te bieden. En na zijn remiseaanbod had Jean pas Pg3 gezien maar hij kon zijn remiseaanbod niet meer intrekken.

Dit zijn we natuurlijk gaan vieren en tevens zijn we wat moed gaan indrinken voor de volgende ronde. Ik geloof dat we rond 4.30 naar bed gingen. Kijken wat voor effect dit heeft op onze resultaten.

 

scores

  Weekend 4kampen Ronde 1 2 3 Tot TPR
2E Fabian Miesen   1 1   2 2414
2F Stafan Simenon   0 1   1 2083
3A Stafan Spronkmans   0,5 0,5   1 1922
4L Jean van Kan   0,5 0,5   1 1827
7E Ruud Hooglander   1 1   2 1835

 Powered by FENIX: Digital Solutions | Admin Login | Copyright © Limburgs Schaak Cafe 2019