Raindrop schaaktoernooi Lanklaar

Raindrop schaaktoernooi Lanklaar

 

Afgelopen zaterdag 25 april 2015 werd in Lanklaar, net over de Belgische grens bij Stein ,een raindrop schaaktoernooi gehouden.

Jarno, Jos en Giel ( 3 jeugdleden van DJC) gingen hun kennis en geluk inzetten en waagden de stap naar het buitenland.

Er verscheen een bont gezelschap aan de inschrijftafel.

Jeugdleden (ik schat tussen de 6 en 16 jaar), ouders en schaakdocenten gingen in 1 groep de sportieve strijd met elkaar aan.

Er werden 9 ronden, volgens Zwitsers systeem, met 10 min. p.p.p.p. gespeeld.

 De ambiance was zeer gemoedelijk en ontspannen te noemen, hoewel er serieus geschaakt werd.

Het “raindrop” effect leverde soms verwarrende, grappige, spannende en frustrerende momenten op. Een zeer goede stelling ging verloren door het niet tactisch kunnen plaatsen van het getrokken stuk,  een eigen koning werd in het eindspel zomaar verzet door de tegenstander in de veronderstelling dat het zijn stuk was en pionnen werden hier en daar in de verkeerde richting verzet.

Het kon allemaal zomaar gebeuren, maar met  een beetje hulp en aanwijzingen van de tegenstander en scheidsrechter, kon de partij toch gewoon weer verder gaan.

 

Het was een super leuk toernooi. Wie van een gezellige schaakmiddag  houdt, beginnende of gevorderde schaker, moet dit toernooi zeker in zijn/haar agenda zetten voor het volgend jaar.

Luc bedankt voor de organisatie.

 

Uitslagen: Jarno 13 e plaats (4 punten) , Jos 10e plaats (4,5 punten) en daarmee de winnaar van stap 2, Giel 2e plaats (7 punten) en daarmee toernooi winnaar van de jeugd.

Giel hoefde alleen zijn meerdere in zijn leraar  van slim Tongeren, Jeroen Cillen (7,5 punten), te erkennen.

 Powered by FENIX: Digital Solutions | Admin Login | Copyright © Limburgs Schaak Cafe 2019