Donderdag 1 november: Lezing Hans Böhm gratis

 
In november verdedigt wereldkampioen Magnus Carlsen zijn titel in Londen tegen Fabiano Caruana. Ze spelen een match over twaalf partijen. Bij gelijke stand wordt de match beslist met versneld speeltempo: eerst rapid en als het dan nog gelijk is: snelschaken.

 

Hoe zou het zijn om zelf een match te spelen? Meerdere partijen tegen een speler van gelijkwaardige speelsterkte? Hoe is het om je voor te bereiden? Of om te moeten winnen? Hoe werkt de psychologie in een tweekamp?

Schaakmatches zijn gevechten van man tegen man en maken een belangrijk deel uit van de schaakgeschiedenis.

Magnusmosa nodigt u gratis uit op donderdagavond 1 november om lezing bij te wonen.

Indien je interesse hebt: speel je drie opvolgende donderdagen tegen dezelfde speler (van min of meer gelijke sterkte). Je speelt twee lange partijen en een avond een barrage (rapid en snelschaken). Je speelt in de Geusselt in Maastricht, waar ook het Limburg Open wordt gespeeld. Aanvangstijd is 20:00.

Op donderdag 1 november komt Hans Böhm dus een lezing verzorgen. Hij neemt ons mee naar de WK matches van het verleden: Spassky-Fischer, Karpov-Kasparov en natuurlijk blikken we vooruit naar het WK van Magnus en Fabiano. Hoe bereid een speler zich voor? Hoe werkt de psychologie tijdens een match? Hoe is het anders dan een toernooisituatie en hoe kunnen we ons zelf het beste voorbereiden?

De daadwerkelijke match bestaat uit drie sessies. We beginnen met de barrage op 8 november. Mocht de match in het vervolg gelijk eindigen, dan is de winnaar van de match degene die de barrage heeft gewonnen. De barrage bestaat uit twee rapidpartijen en daarna 10 snelschaakpartijen. 

Adres lokatie: 
Olympiaweg 68, 6225 XX Maastricht


Powered by FENIX: Digital Solutions | Admin Login | Copyright © Limburgs Schaak Cafe 2019