Verslag 4e ronde euregio cup en league voor de jeugd

Vandaag werden de jeugdschakers verwacht in Hertzogenrath voor hun euregionale wedstrijd.

Waar er vorig jaar nog in een klein zaaltje gespeeld werd, was nu de grote zaal nodig om de spelers allemaal te kunnen plaatsen. Dit leidde er wel toe dat het wat onrustig was.

Het toernooi mag zo halverwege het seizoen al als een succes bestempeld worden.

Er hebben nu 62 jeugdleden van 18 verschillende clubs deelgenomen in de Euregiocup. In de Euregioleague staat de teller op 25 deelnemers van 8 verschillende clubs.

4 jeugdspelers van DJC hadden de weg naar Duitsland gevonden. 

Koukou speelde vandaag zijn  eerste wedstrijd voor DJC. Hij kwam meteen uit in de euregioleague. Met 3 punten uit 5 mag dat een mooie binnenkomer genoemd worden. Helaas was dit net niet genoeg voor een 1e of 2e plek in zijn groep. Koukou staat nu op de 21e plaats in de ranglijst.

Giel en Jos speelden beide ook in de Euregioleague. Vandaag hadden ze het geluk om niet in de kopgroep te hoeven starten zodat de moeilijkste tegenstanders hun gespaard bleven. Dit betekende natuurlijk wel dat de heren weer een broederlijke strijd aan het bord tegen elkaar mochten voeren.

Giel was in deze groep oppermachtig. Met 5 punten uit 5 wedstrijden was de eerste plek voor hem. Jos wist met 3 uit 5 de 2e plek te bemachtigen. Beiden mochten iets uitzoeken van de prijzentafel. Op de ranglijst staat Giel nu op de 4e plaats en Jos op de 7e plaats. Volgende keer wacht de kopgroep weer op de heren. 

In de Euregiocup starte Loris vandaag ook in de 2e groep. In de Euregiocup zitten veel spelers die qua niveau goed aan elkaar gewaagd zijn, dus iedere partij is weer spannend. Loris behaalde vandaag 2 punten en bezet nu de 14e plaats in de ranglijst.

In de euregiocup is het goed spannend. Er is 1  topspeler, daarachter zitten echter zeker 14 kinderen die elkaar niet veel ontlopen. 

In de euregioleague zitten 4 hele goede spelers die alle wedstrijden in de 1e groep gespeeld hebben en daarachter een man of 5 die afwisselend in groep 1 of 2 spelen. Dus ook daar is het spannend.

Op de clubranglijst staat DJC in de euregioleague op de 12e plaats met de punten die Loris in zijn eentje bij elkaar heeft gespeeld. In de Euregioleague staat DJC dankzij Giel, Jos, Tijs, Koukou en Lucas op de 3e plaats.

Nu komt natuurlijk de oproep...........

Vorig jaar heeft DJC in beide categorieen de 1e plaats behaald op de clubprijs dankzij het meedoen van vele leden. Dit jaar blijft dit nogal achter. Het zou super zijn wanneer er versterking komt van andere jeugdleden. Er zit nog veel meer in het vat.......

Voor foto's zie het fotoalbum van de jeugd.

 Powered by FENIX: Digital Solutions | Admin Login | Copyright © Limburgs Schaak Cafe 2019