Samsam Toernooi Voerendaal (jeugdgrandprix)

Gisterenmiddag werd het 12e Samsamtoernooi voor jeugdschakers in Voerendaal gespeeld.

Het deelnemers aantal (56) bevestigd dat het jeugdschaken in opkomst is. Gelukkig  lijkt de tijd voorbij dat er minder dan 20 kinderen op een toernooi aanwezig zijn en de spelers zowat iedere keer tegen dezelfde tegenstanders spelen.

In voerendaal was een zeer gemeleerd deelnemersveld tussen de 7 en 20 jaar aanwezig. Beginnende schakers, schoolschakers , clubschakers en zeer ervaren wedstrijdschakers hadden zich ingeschreven om in 7 partijen uit te maken wie er bovenaan in het klassement ging eindigen.

Zoals we van Voerendaal gewend zijn, liep alles op rolletjes en kon de wedstrijd om klokslag 12.00 uur beginnen.

Er werd in 3 hoofdgroepen gespeeld.

Groep 1 was voor de  A+B spelers (15-20 jaar) en had 11 deelnemers. In deze groep speelde Shahriar(A) voor de eerste keer mee voor DJC. Ook Giel (B) speelde in deze groep. Al snel werd duidelijk dat de A spelers de poule domineerden en nog echt een maat te groot waren voor de B spelers.

Shahriar liet meteen een visitekaartje achter en werd 2e in deze groep met een prachtige score van 6 uit 7. Dit leverde hem ook de 2e plaats in de A groep op.

Bij Giel bleef het tot de laatste wedstrijd spannend hoe het podium verdeeld zou worden. Met 3,5 uit 7 kwam Giel uit op een 6e plaats in de groep. Dit betekende wel een 2e plaats in de B-categorie.

De 2e groep was voor de C+D spelers ( 11-14 jaar) en daar hadden zich maar liefst 28 kinderen  ingeschreven.

Heel opvallend hier was dat vooral de D spelers 9 de jongsten)  de wedstrijd domineerden. Het was een spannende wedstrijd en uiteindelijk moesten de weerstandspunten over de hele linie de doorslag geven hoe de plekken in het klassement verdeeld werden.

Jonne (C) wist samen met 6 andere spelers, 4 uit 7 punten te halen. Dit leverde hem een 11e plek op in de groep en een 4e plaats in de C categorie. De weerstandspunten waren helaas net niet in zijn voordeel.  Plaats 2 tot en met 5 in de C categorie waren namelijk allemaal voor 4 punters.

Lucas (D) wist 3 uit 7 te halen en werd daarmee 21e in de groep en 14e in de D categorie. Hij had helemaal pech met de weerstandspunten want hij moest 6 andere 3 punters voor laten gaan in het klassement.

KuoKuo en Loris (beide D) volgende op de voet met 2,5 punt uit 7 en werden daarmee 22e en 24e in de groep en daarmee 15 en 17e in de D-groep.

De 3e groep was voor de aller jongsten. Hierin speelden 18 kinderen uit de E-F-G en H categorien hun wedstrijden. In deze groep speelden geen DJC-ers mee. Hier was wel een duidelijke winnaar (Tung ) met 7 uit 7.

Ik denk dat we kunnen spreken van een zeer geslaagde en gezellige schaakmiddag met weer eens een keer meerdere DJC-ers in de arena.

Op naar het 13e Samsamtoernooi dat waarschijnlijk na de zomer weer in Stein zal plaatsvinden.

Foto's kun je vinden in het foto album van DJCJeugd.

 

 Powered by FENIX: Digital Solutions | Admin Login | Copyright © Limburgs Schaak Cafe 2019