Ynze en Martijn winnen LK Doorgeefschaak

 

Gisteravond organiseerde DJC, traditiegetrouw op de vrijdag vóór carnaval, het Limburgs Kampioenschap Doorgeefschaak. Ondanks het geringe aantal deelnemers werd het een gezellige happening, de dynamiek van het format doorgeefschaak zorgt altijd voor verrassende momenten.  

Op voorstel van Willem werden de tweetallen gevormd via koppeling van de speler met de hoogste rating aan die met de laagste rating, de op één na hoogste aan de op één na laagste, et cetera. Speeltempo was 10 min. per persoon per partij.

Na één speelronde eindigden Ynze/Martijn en Marcel/Wil ex aequo op kop met 6 punten. Hun onderlinge resultaat was 1-1, en dus werd een beslissingswedstrijd (foto) noodzakelijk, die eveneens gelijk eindigde.

 

       

 

Pas in de tweede beslissingswedstrijd werd het pleit beslecht, en haalden Ynze en Martijn de titel binnen. Proficiat heren! De eindstand staat onderaan dit nieuwsbericht vermeld. 

Na afloop werd nog gezellig een uurtje geborreld en zorgde Ynze, net als vorig jaar, voor de bitterballen. Tevens werd het voornemen geuit om volgend jaar meer reclame te maken voor dit evenement, dat de moeite waard blijft om in stand te houden. 

Programma volgende week: Rapid 45, twee partijen van 45 minuten per persoon per partij.   

JackvdA

 

Eindstand LK Doorgeefschaak 2019:  
Pos Naam Score
1 Ynze Mengerink / Martijn Visschers 9
2 Marcel Graff / Wil Lindelauf 7
3 Leo Caessens / Jack van den Akker 5
4 Fabian Miesen / Jeroen Custers 3
5 Willem Wallekers / Charles Bors 0

 

 

 

 

 

 

 Powered by FENIX: Digital Solutions | Admin Login | Copyright © Limburgs Schaak Cafe 2019