Eindstand LISB jeugdgrandprix gepubliceerd

De LISB heeft de eindstand van de jeugdgrandprix opgemaakt. Dit seizoen telde 5 wedstrijden mee in deze cyclus.

Iedere wedstrijd had zijn eigen prijsuitreiking. De plekken in de eindstand per toernooi zijn goed voor een aantal punten ( 100 voor de 1e plaats, 99 voor de 2e plek enz)  Overal kunnen de spelers 500 punten maximaal verdienen. Om een beetje speling te geven mag het slechtste resultaat weggestreept worden zodat je eens een keer niet mee hoeft  te doen of gewoon een keer een slechte dag kunt hebben en dan toch  kans blijft maken op een goede klassering. 400 punten is dan dus de maximale score.

Dit seizoen was goed  te zien dat het jeugdschaken in de lift zit. Per toernooi waren er meer deelnemers dan voorgaande jaren. Een paar jaar geleden kon je op een toernooi met 20 spelers terecht komen. Echter dit jaar hadden de meeste toernooien het 3 tot 4 dubbele aantal spelers.

Dit is ook mede te danken aan  het aantal duitse en belgische deelnemers aan de LISB toernooien en dat er, vooral in de samsamtoornooien, meer schoolschakers aanschuiven.

In het eindklassement zijn de grote aantal deelnemers  niet zo zichtbaar. Je moet dus lid zijn van de LISB en minimaal 2 wedstrijden gespeeld hebben om een plek te verdienen. Hierdoor zie je dat in alle leeftijdcategorieen, behalve de B en de D categorie, een prijs gaat naar kinderen die maar 2 wedstrijden gespeeld hebben.

In de D categorie werd de grootste strijd gestreden Daar waren iedere keer veel deelnemers en ook een grote groep sterke deelnemers.

In deze groep vinden we 2 djc-ers.

Lucas eindigd op de 12e plek met 2 gespeelde wedstrijden en 186 punten ( een 2e en een 14e plek)

Loris staat met 3 gespeelde wedstrijden en 269 punten ( een 6e, 17e en 11e plek) op een 8e plek.

In de C categorie vinden we Jos en Jonne terug. Beide hebben dit seizoen 2 wedstrijden gespeeld.

Jos staat op een 5e plek met 190 punten (7e en 5e plek).

Jonne mag op het herfsttoernooi een geldprijs gaan ophalen. Hij werd namelijk 3e in deze groep met 192 punten (een 6e en een 4e plek)

Als laatste vinden we in de B categorie  op de 2e plek Giel terug.Hij speelde alle 5 de wedstrijden. De 5e plek op ons eigen samsam toernooi was zijn slechtste positie en die mocht hij dus wegstrepen. Voor hem staan er  392 punten achter zijn naam (3e, 2e, 4e, 3e plek)  Hij heeft ook een super seizoen gespeeld en zijn prijzenkast is weer behoorlijk uitgebreid ( 2e plek eindklassement in de euregioleague, 3e plaats op het eurode jeugdtoernooi, winst in het burgemeester cortenraad toernooi, winst individueel schoolschaaktoernooi limburg zuid, limburgs kampioen schoolschaken samen met Jos)  Je mag wel stellen dat hij het afgelopen seizoen de fanatiekste jeugdwedstrijd speler van DJC was.

De volledige uitslag van de jeugdgrandprix vindt u op de lisb website.

Op de foto, 5 deelnemers van DJC aan het samsamtoernooi in Voerendaal, Kuokuo, Jonne, Giel, Lucas en Loris)

 

 Powered by FENIX: Digital Solutions | Admin Login | Copyright © Limburgs Schaak Cafe 2019