Winst voor DJC 1 en 2, helaas verlies voor DJC 3

 

Op zondag 6 oktober speelden DJC 1, 2 en 3 gezamenlijk de eerste ronde in het nieuwe seizoen van de Lisb-competitie. Plaats van handeling was zalencentrum De Grous in hartje Stein: ons clublokaal Merode was namelijk bezet vanwege de "Nieuwdorpse" oktoberfeesten.

DJC 1 speelt in de hoofdklasse en kwam uit tegen 't Pionneke 1 uit Roermond. Mede dankzij overwinningen van teamcaptain Jeroen Schilperoort en Marcel Graff behaalde DJC 1 een overwinning, 3,5 tegen 2,5. De winst lag overigens op voorhand al in de lijn der verwachting, gezien het hogere ratinggemiddelde aan de zijde van DJC 1.

Het tweede team (zie foto), uitkomend in klasse 1B, behaalde een ruime overwinning (4,5 - 1,5) op onze vrienden van Maastricht, met wie we dit jaar (samen met Voerendaal) voor het eerst de Topcompetitie organiseren. Jean speelde remise, Jip stond gewonnen maar overzag een matdreiging, en de overige partijen werden gewonnen. 

En DJC 3, spelend in de 3e klasse, kon het helaas niet bolwerken tegen EWS uit Weert (1-3). Teamcaptain Ton Montforts liet aan bord 1 zien dat hij, na een wat langere periode van afwezigheid, het spelletje niet is verleerd. De overige borden gingen verloren. Onze jeugdspelers Giel en Jonne verloren dus weliswaar, maar hebben belangrijke ervaring opgedaan, hun tijd om te winnen komt nog wel.

Individuele uitslagen en ranglijsten zijn te vinden op NETSTAND.

Programma ronde 2, op 10 november a.s.:

De Juiste -Z- 1 - DJC 1 (in Noorbeek dus)

De Juiste -Z- 2 - DJC 2

Bye - DJC 3 (geen wedstrijd dus, vanwege oneven aantal teams in klasse 3)   

 

 

 Powered by FENIX: Digital Solutions | Admin Login | Copyright © Limburgs Schaak Cafe 2020