Schaaksimultaan Stadhuis Den Haag

De Russische ambassade, de gemeente Den Haag en schaakclub DD organiseerden op dinsdag 31 januari een schaaksimultaan in het stadhuis van Den Haag. Er waren maar liefst 3 grootmeesters gevraagd om simultaan te geven. Dit waren Sergey Karjakin,Anish Giri en Sergei Tiviakov. Ze speelden tegen 120 schaakliefhebbers.

Rene Weerts mocht tegen Sergey Karjakin spelen en ik zelf tegen Sergei Tiviakov. Die laatste speler is geen onbekende voor ons DJC spelers. Tiviakov was op ons laatste snelschaaktoernooi afgelopen september nog van de partij geweest. Ik moet zeggen dat wij vrij snel uitgespeeld waren. Wij waren kanonnenvoer voor deze grootmeesters en hebben geen schijn van kans gehad.

Op de topborden had de organisatie ervoor gezorgd dat ze de beschikking over DGT borden hadden. Waardoor u deze partijen op uw gemak nog eens kunt naspelen. Hier speelde o.a. een clubgenoot van  Schaakcombinatie HTV van Rene Weerts, Melchior Vasters remise tegen Giri.

Bijgaand treft u wat filmpjes aan om de schaaksfeer te proeven incl. filmpje  waar Melchior Vasters tegen Anish Giri speelt en  IM Elisabeth Paehtz elo 2454 geïnterviewd wordt . Zij heeft onlangs nog meegedaan in de c groep op het Tata steel schaaktoernooi.

 


Hieronder kunt u de partijen nog naspelen. Aldus Rene Chappin.

 Powered by FENIX: Digital Solutions | Admin Login | Copyright © Limburgs Schaak Cafe 2019