Nieuwkomer op de Interne competitie 16 Maart 2012

Ger ken ik van het zwemmen en hij vertelde mij dat hij vroeger ( meer dan 20 jaar geleden ) veel geschaakt heeft. Ik vertelde hem dat hij altijd welkom is op onze clubavond. En tot mijn verbazing zag ik hem vorige week al binnenkomen om eens te kijken. Die avond schaakte Ger de nodige rapidpartijen tegen Marc Hermans .

Vrijdag kwam Ger Hollands voor de 2e keer.  Ger speelde met wit tegen Ingrid Disters.

Het werd een gezellige pot met de nodige spanning voor beide spelers.

Er kwam een caro-kann opening op het bord. Maar beide partijen waren snel uit hun openingsboek en moesten na 5.gxf3 op eigen kracht verder.

 

Op de 24e zet speelde zwart Lh6 waar Ingrid veel beter Ta8 had kunnen spelen.

Waardoor  Ger beter kwam te staan na 25.Lxh6 Dxh6 26 Dxe5 (wint een pion).

Interessante stelling ontstaan na 29.Pf5.

 (29..gxf5 kan niet vanwege dame verlies)  Dg5 30.Dxg5 Pxg5 31.Pe7+(vorkje met het paard, dubbele aanval op koning en hout ) wint een kwaliteit.  Uiteindelijk verliest Ger nog  omdat hij toch nog wat routine en wedstrijdritme  mist. Maar dat is een kwestie van oefenen. En dan komt dat allemaal wel goed.

Verder waren wij afgelopen vrijdag met oneven aantal spelers. Ik had geen bezwaar om een bye te hebben. Gelukkig opperde Ynze en Fabian (tandem)  dat ik tegen hun gezamenlijk kon spelen.  Verder speelde gelijktijdig Ynze en Fabian een partij tegen elkaar. Grappige situatie. Ik probeerde beide een zware partij te geven. Mijn voordeel is dat zij telkens om de beurt aan zet waren. Waardoor ze hopelijk geen goed plan konden creëren. Maar dat viel tegen.  Niveauverschil was toch te groot.

Ook deze partij kunt u naspelen.  

p.s. de partij van Hollands - Disters is op het laatst niet meer helemaal genoteerd vanwege de spanning.

Aldus Rene Chappin

 Powered by FENIX: Digital Solutions | Admin Login | Copyright © Limburgs Schaak Cafe 2020