Peter van Dinteren wint hoofdgroep bij GESS Vierenkampentoernooi

Gisteren won Peter van Dinteren overtuigend in de hoofdgroep de eerste plaats. Hier krijgt de winnaar de beker uitgereikt door Marlies van Stiphout ( Webdesigner van GESS)

Dit ondanks dat Peter 2 keer met zwart moest spelen en maar een keer wit. Hij speelde in de 1e ronde tegen Leo Maessen van Hoensbroek  remise ( rating 1946). 2e ronde won hij tegen Fred Schotanus van Schaesberg en speler bij GESS ( rating 1784) .

In de slotronde wist hij zelf te winnen tegen het jeugdtalent van GESS, Hidde Dijkstra ( rating 1695) . Hidde heeft dit jaar op de topborden in de 1e klasse 6 uit 6 behaald en is daar zelf topscoorder geworden met een tpr van 2195.

Naast deze super prestatie van Peter is hij naast Dirk Bergmans uit Venlo verwikkeld in een nek-aan-nekrace in de hoogste klasse van de Grand Prix.

De problemen bij chessbase zijn opgelost derhalve kan ik u de partijen van Peter en mij zelf nu laten zien..

Zelf speelde ik in de 3e groep. Daar werd Ruud Werts verdient kampioen. 2e plek Henri Spoelstra, 3e Gerrit de Wit. 4e plek ik zelf. Met slechts een halfje uit 3. Was balen. Maar niet iedereen kan een winnaar zijn.

Voor foto's  over dit toernooi ga naar de site van GESS uit sittard. http://www.gesschaak.nl/

Tegelijkertijd organiseerde Gess ook zijn jaarlijks jeugdschaaktoernooi op Zaterdag 14 april om 10.00 , met deelname van 23 jeugdspelers.

Jolijn Bruinen speelde in de hoofdgroep. Ze moest nog wennen aan het niveau. ( zie 1e van link op de  foto)

Verder speelde Roemer Zuurhout ( 1e foto hieronder)  en Maarten Slieker ( 2e foto hieronder) in de 2e jeugdgroep een goed toernooi. Roemer stond zelf lange tijd eerste. Helaas verloor hij zijn laatste partij. Anders hadden wij zelf 2 toernooiwinnaars gehad. Wie weet volgend jaar.

 

 Aldus Rene Chapipn

 Powered by FENIX: Digital Solutions | Admin Login | Copyright © Limburgs Schaak Cafe 2020