Dramatische overwinning DJC2 tegen Hoensbroek ME

Marcel G: Zondag  stond de belangrijke wedstrijd tegen Hoensbroek ME op ons programma. Ondergetekende moest bij DJC1 invallen en dus moesten de overige spelers voor de punten gaan zorgen.

Jeroen moest tegen Peter Bruls spelen. Na een saai begin kwam Peter beter te staan en kon duidelijk materiaal winnen maar liet dit na en na diverse afruilen werd maar snel tot remise besloten. We kwamen hier dus goed weg. Marc speelde tegen de sterke tegenstander Leo Maassen een degelijke pot, won een pion maar dit was niet genoeg voor de winst en ook hier een remise. Leon speelde een moeizame partij maar wist toch na lang knokken een remise uit het vuur te slepen tegen John Lafleur. Rolf speelde wederom een goede pot maar zag steeds dat de tegenstander de complicaties kon omzeilen en op het moment dat Rolf remise wilde voorstellen maakte de tegenstander een bok door zijn toren in een penning te zetten en meteen opgaf. Alweer een mazzeltje.

Gerard won zijn partij op zijn Gerards en bij een stand van 4 tegen 2, op dat moment, moesten Peter of Leo Caessens voor het bevrijdende halfje zorgen. Peter stond zo goed dat hij er geen raad mee wist en alles begon weg te geven. Toen zijn tegenstander Ger Hahn een pion dreigde te promoveren had Peter 1 zet over waardoor Ger helemaal van slag raakte en na lang nadenken plotseling opgaf. Vol verbazing  keken we elkaar aan omdat er simpele zetten waren om de partij te winnen. Nu we 5 punten hadden was alleen Leo nog aan het vechten. Na een heel goede stelling lette hij niet goed op zijn verdediging wat hem veel materiaal kostte en tenslotte ook de partij. We hebben hier duidelijk te veel gekregen en komen goed weg maar de 2 belangrijke punten zijn binnen.

  DJC 2     Hoensbroek ME   5-3
1  Wijnhoven , Hans 1945 -  Pluymen , Theo 1855  ½ - ½
2  Schilperoort , Jeroen 1940 -  Bruls , Peter 1850  ½ - ½
3  Kocur , Marc 1844 -  Maessen , Leo 1929  ½ - ½
4  Graff , Leon 1810 -  Lafleur , John 1845  ½ - ½
5  Brug van, Rolf 1893 -  Corvers , John 1769 1-0
6  Bischoff , Gerard 1862 -  Kerkhof van, Paul 1789 1-0
7  Dinteren van, Peter 1881 -  Hahn , Ger 1659 1-0
8  Caessens , Leo 1791 -  Eversen , Peter 0 0-1


Powered by FENIX: Digital Solutions | Admin Login | Copyright © Limburgs Schaak Cafe 2020