DJC3 worstelt en komt boven.

Willem W: Voor het eerst dit seizoen waren alle spelers van DJC3 beschikbaar en dat was voor mij een reden om op de reservebank plaats te nemen en de rol van verslaggever op te nemen.Eerlijk gezegd had ik niet op erg zware tegenstand gerekend maar dat viel aanvankelijk nogal tegen. Rond tien voor drie had Pieter-Jan een stuk verloren, was Marnicq achter in ontwikkeling en Erik het initiatief kwijtgeraakt. 

Leo had een ogenschijnlijk rare stelling met een dubbelpion en een slechte loper, maar dat was naar hij na afloop vertelde allemaal beproefde theorie. Gino was op dat moment de enige die duidelijk beter stond met een pluspion en een goede positie. Bij Luc en Peter was het ongeveer gelijk, maar Jorden stond lelijk ingeklemd.Al gauw kwam de eerste meevaller. Erik stond volgens eigen zeggen totaal verloren, maar zijn tegenstander wilde het te mooi doen met een incorrect dameoffer en kon gelijk opgeven. Maar één punt brengt nog geen zege en even later stonden we met 3-2 achter. Bord 1 en 2 verloren en op 6 en 7 werd het remise. Jorden zat taai te verdedigen, maar verloor wel een kwaliteit. Gino had intussen een mooie vrijpion verworven en wist die met tactische middelen razendsnel te laten promoveren. Ook bij Leo werden winstkansen waarneembaar en die werden met behulp van een matdreiging onverwacht snel (voor mij althans) gerealiseerd, waarmee we in ieder geval minstens een gelijkspel in de tas hadden.Het wonder voltrok zich op bord acht, waar Jorden met een kwaliteit minder zich eerst langzaam los worstelde, vervolgens met een dubbele aanval een toren buit maakte en tenslotte aan eeuwig schaak kon ontsnappen. Ik ben dik tevreden over de getoonde inzet, zou de trainer dan zeggen op zondagavond in Studio Sport.En ik zou graag de partijen zien, met name van Leo, Gino en Jorden. 

1e klasse B Schaesberg 2     DJC 3   3-5
1  Heijenrath , Jan 1760 -  Snoeks , Pieter-Jan 1682  1 - 0
2  Ploumen , Ralf 1657 -  Snoeks , Marnicq 1761  1 - 0
3  Bakker , Sjaak 1669 -  Tutenel , Erik 1797  0 - 1
4  Coenjaerts , Ren? 1640 -  Caessens , Leo 1791  0 - 1
5  Thomas , Herman 1548 -  Mon de, Gino 1414  0 - 1
6  Sparla , Ed 1613 -  Cornet , Luc 1715  ½ - ½
7  Hageman , Hans 1849 -  Taverniers , Peter 1704  ½ - ½
8  Thissen , Paul 1744 -  Bratuszewski , Jorden 0  0 - 1

Bijgaand kunt u de partijen van Sjaak Bakker tegen Erik Tutenel en Herman Thomas - Gino de mon naspelen.Powered by FENIX: Digital Solutions | Admin Login | Copyright © Limburgs Schaak Cafe 2020