Les 3 Swindelen

Fabian M: In deze les wil ik aanhalen dat het zeer belangrijk is om naar tegenspel te zoeken als je verloren staat. Nu is dat iets wat je haast altijd wil doen in een partij maar om te swindelen is dit nog een extra belangrijk. Passieve spelers zie je namelijk veel minder swindelen.

Als je namelijk wilt swindelen zul je het je tegenstander zo moeilijk mogelijk zien te maken. Om nog iets van je partij te maken moet je tegenstander namelijk één of meerder fouten moeten maken. En dit zal veel vaker gebeuren als je jou tegenstander onder druk weet te zetten.

Het beste voorbeeld wat ik hiervan heb gezien was een partij van Stefan Simenon waar hij tegen een grootmeester 4 pionnen offerde in een verloren stelling. Deze grootmeester kreunde en pufte zo hard dat de spelers die naast hem zaten zich niet meer kon concentreren en uiteindelijk ook fouten gingen maken. Het zweette zoveel dat het zijn oren uit kwam. De geruchten gingen de ronde dat hij enkele kilo's aan zweet was kwijtgeraakt. Wat in zijn geval niet slecht uitkwam.

Dit is natuurlijk een extreem voorbeeld maar als je er niet voor zorgt dat je tegenstander lastige keuzen moet maken is het lastig voor hem/haar dat hij de verkeerde keuze maakt. Waar je dan natuurlijk van kan profiteren.Powered by FENIX: Digital Solutions | Admin Login | Copyright © Limburgs Schaak Cafe 2020