Partij Marcel van Haren - Rene Chappin

 Partij Marcel van Haren - Rene Chappin

Soms zit het mee en soms zit het tegen. Wie overkomt dit niet.  Dat gebeurt in het echte leven maar ook in het schaken. Marcel van Haren is momenteel de sterkste speler van Gess. Vorig jaar verloor hij geen enkele partij bij de interne competitie, rapid en extern. Dit jaar behaalde hij remise in de 2e ronde extern en verloor 2 keer tijdens de interne competitie. 1e keer tegen Theo Verstappen en gisteren tegen mij.

Dat dit gebeurd is op zich niet zo gek. 'Het schaakspel is een meer, waarin een mug kan baden en een olifant kan verdrinken'. M.a.w. het schaakspel is een complex spel. Niet voor niets een koninklijk spel.

Ik moet zeggen dat  ik tijdens de partij nadat wij de tijdcontrole haalde ( 35 zetten in 1:30 uur) langzaam hoopte op remise. Totdat Marcel met wit 46. Th1 speelde.  Toen begon ik te geloven in een overwinning.  Alhoewel het mij te vaak overkomt, dat ik in betere stellingen alsnog verlies.  Gelukkig had ik meer tijd dan Marcel op de klok. Waardoor mijn blunders uitbleven.

Is Marcel uit vorm ?  Dat is te makkelijk gezegd. ik denk eerder onbewuste onderschatting van de tegenstander. Want laat ik eerlijk zijn van de 10 potjes tegen Marcel verlies ik er 9.  Er is toch sprake van niveau verschil.

U kunt de partij naspelen als u wilt. Analyse is uitsluitend van een van de sterkste schaakengines die momenteel gratis te krijgen is.

partij Marcel - Rene 

 Powered by FENIX: Digital Solutions | Admin Login | Copyright © Limburgs Schaak Cafe 2020