TATASTEELCHESS DAG 1: DJC scoort 2 uit 3 op een historische dag

Fabian M: De start van het toernooi verliep gisteren goed met een solide 2 uit 3. Tevens vond een historische gebeurtenis plaats. Wat dit is zal ik dadelijk toelichten.

We waren na een lekkere maal 5 minuten te laat in de speelzaal maar gelukkig was de ronde nog niet van start gegaan. We moeten nog luisteren naar de speech van de (ik neem aan) de toernooidirecteur. Zijn Engels was niet al te best maar het schijnt dat hij heeft gesolliciteerd als trainer voor een club in de Primier League.

Als eerste was Stefan Spronkmans klaar. Stefan heeft zich dit jaar voorbereid in een betonfabriek. Het was ook wel duidelijk dat deze voorbereiding zijn vruchten heeft afgeworpen. Het resultaat was een remise in 18 zetten zonder dat het ook maar interessant werd op enig moment.

Daarna was ik klaar. Mijn tegenstander trapte in een zeer oude openingsval. Hierna verloor hij zijn interesse en kwam al snel in een stelling met twee pionnen minder. Dit wist ik dan ook redelijk eenvoudig te winnen. Mijn tegenstander speelde de rest van de partij snel. Waarschijnlijk had zijn vriendin hem verteld om in alle Haast te spelen.

Als laatste was (zoals gebruikelijk) Jean nog bezig. Hij zou energiek spelen dit toernooi maar er kwam niet veel van terecht. Je zou kunnen zeggen dat Jean zijn jonge haren is verloren maar in het geval van Jean gaat dit niet op. Ik zou eerder zeggen dat hij in de fase na zijn midlifecrisis zit...

Jean kwam echter wel na de opening terecht in een zeer goede stelling. Hij wist het alleen niet af te maken helaas.

Daarna was het tijd om naar Amsterdam terug te rijden. (naar de woonplaats van Stefan Simenon) Er gebeurde daar iets opmerkelijks. Stefan Spronkmans vertrok namelijk later en kwam eerder aan dan Stefan Simenon. Stefan had echter wel een "wijze" verklaring: als je hebt gedronken moet je niet te hard rijden.Powered by FENIX: Digital Solutions | Admin Login | Copyright © Limburgs Schaak Cafe 2021