Limburgs kampioenschap school schaken

Limburgs Kampioenschap Schoolschaak

 

Het is al eventjes geleden maar toch leuk om met jullie te delen.

22 maart jongstleden werd het Limburgs kampioenschap schoolschaak gehouden in Roermond.

Nu wil het zo zijn dat in het begin van het school jaar een aantal enthousiaste DJC-ers( Willem, Truus, Fabian en Peter )samen gestart zijn op Basisschool Triviant in Stein, met het geven van schaakles voor beginners.

De kinderen hebben in totaal 20 lessen gehad in de periode oktober tot maart.
Maar liefst 28 kinderen zaten op dinsdagmiddag bij het viertal aan tafel om de fijne kneepjes van het vak te leren.

Het Limburgs kampioenschap was dan ook een mooie gelegenheid om de kinderen kennis te laten maken met het spelen van een toernooi. Het speelplezier word natuurlijk nog eens opgehoogd omdat het hier ging om een teamwedstrijd.

Er werd met twee teams vanuit Stein naar Roermond afgereisd.Beide teams speelden in de B categorie ( onderbouw van de lagere school).

Onder aanmoediging van Truus, Willem en Peter kregen de kinderen al snel de smaak te pakken.Het werd al gauw  duidelijk dat de kinderen goed op gelet hadden tijdens de lessen. Ze zaten de hele wedstrijd op koers voor een mooi resultaat.Met een knappe 2e en 3e plek konden ze allemaal, moe maar voldaan, naar Stein terug keren.

Een mooi einde van dit verhaal is dat zich inmiddels 4 jonge kinderen vanuit deze school, gemeld hebben om lid te worden van DJC. Zo werpt het les geven op een basisschool voor de vereniging zijn vruchten af.

Willen, Truus, Fabian en Peter bij deze een dank je wel voor het investeren van jullie tijd en het op deze manier mee helpen om de club gezond te houden.

 

 Powered by FENIX: Digital Solutions | Admin Login | Copyright © Limburgs Schaak Cafe 2020