Schoolschaaktoernooi Eijsden

Op zondag 23 april 2017 organiseert Schaakvereniging Eijsden voor de achttiende keer het Burgemeester Cortenraad Toernooi. Dit is een schoolschaaktoernooi voor basis- en middelbare scholieren. 

Er wordt gespeeld in drie categorieën te weten  Basisscholen A, Basisscholen B en Middelbare Scholen, waarbij Basisscholen A bedoeld is voor de echte beginners (niveau Opstapje/Stap 1) en Basisscholen B voor de wat meer gevorderde  spelers. Er wordt gespeeld op individuele basis, waarbij er een prijs is voor de beste drie spelers in elke categorie. Daarnaast is er een prijs voor de beste basisschool en de beste middelbare school. En verder de wisseltrofee voor beste basisschool. Alleen scholen waarvan minimaal vier leerlingen meespelen dingen mee voor de prijs voor beste school. Alle prijzen zijn bekers/trofeeën.

 

In principe is er voor alle drie de categorieën een aparte speelgroep. Mochten er in een categorie wat weinig spelers zijn dan voegen we groepen samen. Er blijven in dat geval natuurlijk toch gewoon prijzen beschikbaar voor de beste drie in iedere categorie. De indeling van de partijen gebeurt op basis van het Zwitsers systeem. In dit systeem wordt elke ronde berekend op basis van de resultaten van de voorgaande rondes, waardoor men zoveel mogelijk tegen deelnemers met een vergelijkbare speelsterkte speelt. Er worden 7 rondes gespeeld met 10 minuten bedenktijd per persoon per partij.

 

Het Burgemeester Cortenraad Toernooi vindt plaats in Zaal Heerlijkheid Breust in de Sint Martinusstraat 5 te Eijsden. Aanmelden vanaf 11:00 uur, start toernooi 11:30 uur, prijsuitreiking tussen 15:00 en 15:30 uur. Het inschrijfgeld bedraagt € 1,-.

 

AffichePowered by FENIX: Digital Solutions | Admin Login | Copyright © Limburgs Schaak Cafe 2021