Koningstoernooi Blerick (jeugd grandprix)

Gisteren werd de laatste wedstrijd van de jeugdgrandprix 2018/2019 van de LISB gespeeld, het koningstoernooi in Blerick.

Wat een mooi toernooi!!! Veel deelnemers (79) 2 mooie rustige schaakzalen, goede organisatie ( die ook durfde bij te stelllen toen bleek dat 13 partijen voor de EFGH niet haalbaar bleek) en een fijne plek voor de meegekomen ouders en trainers om buiten de wedstrijdzalen te kunnen zitten.

Maar liefst 45 deelnemers waren onder de 10 jaar. Het is al lang geleden dat een toernooi een aparte wedstrijdgroep kon maken van de GH groep (onder de 8 jaar, 21 deelnemers) en de EF groep ( onder de 10 jaar, 24 deelnemers). Zij speelde beide 11 partijen van 10 min per persoon.  Hier werd al snel duidelijk dat er een flink aantal jonge talenten aan de tafels waren aangeschoven. De EF werd gewonnen door Nils Fletz met de maximale score van 11 uit 11. De GH groep werd gewonnen met een fraaie score van 10,5 uit 11 door Atal Falzi.

Ook de D groep kon apart spelen met 21 deelnemers. Zij speelden 9 partijen van 15 minuten per persoon. Ook hier waren een aantal zeer sterke  spelers aanwezig. Er moest uiteindelijk een beslissingswedstrijd gespeeld worden tussen Jelmer en Joshua voor de 2e plaats. De overwinning ging met een 9 uit 9 score naar Lucas Hesse.

Loris speelde namens DJC mee in deze groep. In het begin kreeg hij al meteen te maken met een sterke tegenstander. Hij kon zich goed herpakken en hij haalde 2 punten binnen.  Daarna beleefde Loris  een dipje in de partijen wat ook duidelijk even slikken was voor hem. Gelukkig kwam er na een aantal partijen een remise op het bord en dat gaf hem weer vertouwen zodat de wedstrijd erna weer gewonnen kon worden. Met als toegift van een Bye in de laatste partij kwam de teller voor Loris op 4,5 uit 9 te staan. In dit sterke speelveld een zeer mooie score voor Loris. Hij werd hiermee 11e.

De ABC groep speelde met 13 deelnemers, 7 partijen van 20 min per persoon. Hier was het deelnemers aantal niet zo groot , echter aan de ratings van iedereen was te zien dat ze allemaal in staat zouden zijn om een goede partij op het bord te toveren.

Giel speelde in deze groep voor DJC. Hij had een zeer voortvarende start met 2 winst partijen achter elkaar tegen sterke tegenstanders. Zijn vertrouwen kreeg echter een serieuze deuk toen de 3e en 4e partij verloren gingen en daarna de 5e partij vanuit overduidelijke winststand, door een zeer domme zet, toch verloren ging. Het huilen stond hem nader dan het lachen. Met nog een winstpunt in de 6e partij moest hij genoegen nemen met 3 punten uit 7 partijen. Hiermee werd hij 9e. De winst ging naar Laurens Ekker met de fraaie score van 7 uit 7.

Al met al een mooie schaakdag die  in meer agenda's van DJC jeugdspelers  een plaatsje zou verdienen. Zeker voor de spelers tot 12 jaar,  is er door de vele deelnemers voor  ieder schaakniveau een aantal leuke wedstrijden te spelen. Boven de 12 jaar moet je toch een zeer behoorlijke schaakbagage hebben wil je een vinger in de pap hebben voor de podiumplekken. Peter, bedankt dat je de mannen nog een hart onder de riem kwam steken!

 

Een aantal foto's staan in het foto album van de DJCjeugd.Powered by FENIX: Digital Solutions | Admin Login | Copyright © Limburgs Schaak Cafe 2020