Uitslagen en standen Open LK Snelschaken bij DJC (incl Video's foto's en finale partij)

Jozef Simenon winnaar van het Open LK Snelschaken

 

Op zaterdag 30 november vond in de Merode te Stein het Open LK Snelschaken plaats voor de tigste keer georganiseerd door DJC. Dit jaar waren er iets minder deelnemers (41) dan de vorige jaren en er was ook aan kwaliteit wat ingeboet. Vermoedelijk dat het NK Snelschaken in Amstelveen op dezelfde dag hier schuld aan had. De topfavoriet bij uitstek was FM Stefan Colijn. Hij walste ook door de voorrondes heen en in de finale hoofdgroep stond er geen maat op zijn suprematie. Hij eindigde maar liefst met 4 punten voor op de nummer 2, FM Jozef Simenon.

Zoals de traditie het echterwou, waren alle prijzen na de finalerondes verdeeld, behalve die van nummer 1 en nummer 2 van het toernooi. Door zijn tweede plaats was Jozef al zeker van de Limburgse titel.

Maar in de tweekamp die over de titel besliste, rechtte Jozef zijn rug en quasi met sprekend gemak won hij de eerste partij met zwart. In de tweede partij (met wit) overklaste hij werkelijk Stefan, maar in een gewonnen stelling met minder tijd koos hij voor remise (zeer sportief van Stefan dat hij in een verloren eindspel met twee pionnen minder niet op tijd wou spelen). In de laatste partij kreeg Jozef het wel moeilijk, maar zijn verdediging hield stand en op het laatste moest Stefan ingaan op herhaling van zetten.

Met 2-1 won Jozef dus naast de Limburgse titel ook de titel van het toernooi. Proficiat.

Uitslagen en standen voorronden

voorronde A

voorronde B

voorronde C

voorronde D

Uitslagen en standen finale ronden

Finale hoofdgroep

2e hoofdgroep

3e hoofdgroep

4e hoofdgroep

 

Fotos

 

1e finale partij naspelen: winst Jozef

Video 1e finale partij

Video 2e finale partij

Video 3e finale partij

Aldus Luc CornetPowered by FENIX: Digital Solutions | Admin Login | Copyright © Limburgs Schaak Cafe 2020