4.5 uit 5 zonder een goede partij

Ynze M: Afgelopen vrijdag won ik de on-line rapid met 4.5 uit 5. Opovallen genoeg was er geen enkele goede partij bij van mijn kant.

In de eerste ronde kwam Rene Chappin goed uit de opening met zwart en moest ik alle zeilen bijzetten om niet te verliezen. Gelukkig koos Rene een verkeerde afruil op d5, waarna ik een iets beter eindspel kreeg. Dat kon Rene nog steeds remise maken. Toen Rene niet g6 speelde, maar ik wel, won ik de partij

De tweede ronde was denk ik de enige partij waar ik niet veel minder heb gestan. Ik kwam nu veel beter uit de opening, maar verknoeide het weer in het middenspel. Het kleine plusje dat ik overhield, wist ik uiteindelijk wel tot het volle punt om te zetten

In derde partij tegen Fabian overleefde ik de opening opnieuw niet goed. Fabian kreeg een grote druk tegen mijn stelling, maar er was niet echt een finale win te vinden. In het eidnspel wist ik een remise te bereike, maar een aardig idee (die we beiden miste) had Fabian alsnog de winst kunnen brengen.

In de 4e ronde tegen Jozef kwam ik beter uit de opening, maar toen ik Pxg6 en later ook nog Dxg6 toeliet kwam ik helemaal verloren te staan. In zware tijdnood zag ik een volledig incorrect dubbel stukoffer. Geholpen door die tijdnood gaf Jozef een schaakje, waarna ik opeens wel gewonnen bleek te staan. 

In de laatste ronde tegen Saul de Jongh overspeelde Saul mij in de opening. Na het gemiste Pxe5 en de dreiging Tf2 en damewinst zou ik al snel hebben kunnen opgeven. In het middenspel haperde zijn aanval en ik kon de partij alsnognaar me toe trekken.

Het geluk is met de dommen zullen we maar zeggen. Hieronder kunt U mee genieten van het foutenfestijn. 

partijfragmenten

 Powered by FENIX: Digital Solutions | Admin Login | Copyright © Limburgs Schaak Cafe 2020