Eerste fysieke proefavond

Beste DJC-leden,

 
 
Vrijdag 19 juni 2020 hebben we na een lange stilstand wederom fysiek kunnen schaken en het was best gezellig.
 
12 mensen waren op deze avond afgekomen, waaronder ook Luc Cornet als lid maar ook als vertegenwoordiger van de Belgische schaakbond.
 
We hebben 2 methodes uitgetest.
 
De eerste methode is spelen met een dun plastic afscheiding tussen de borden. Dit beviel redelijk goed.
 
  
 
De tweede methode is een methode die in Belgie in augustus bij de Belgische kampioenschappen zal worden gehanteerd nl. op 2 tafels spelen met 2 borden.
Bij elke zet dient deze genoemd te worden en dient de tegenstander op zijn eigenbord de zet uit te voeren en vervolgens andersom. Ook op tijd de klok gebruiken.
Ook hier kleven natuurlijk veel nadelen aan maar om zo een pot te kunnen spelen is het goed te doen. Voor officiele wedstrijden lijkt dit m.i. niet te doen.
 
 
Kortom, er valt te spelen en te kiezen, echter met inachtneming van de coronamaatregelen. DJC heeft een grote voorraad beschermingsspullen gekocht. We doen zoveel mogelijk voor onze veiligheid.
Voorlopig tot 1 september blijven we op vrijdag vanaf half 8 dit herhalen en dienen mensen zich liefst vooraf te melden bij Marcel Graff, [email protected]om van te voren alles zoveel mogelijk klaar te zetten. Tot 1 september is nl om 22 uur sluitingstijd. Na 1 september weer om 24 uur.
 
Komende vrijdag zullen we 1 partij van 50 minuten per persoon gaan spelen zodat we genoeg tijd hebben om alles op te ruimen en nog een lekker pintje kunnen gaan drinken.
 
Marcel Graff

 Powered by FENIX: Digital Solutions | Admin Login | Copyright © Limburgs Schaak Cafe 2020