As zondag gemeenschappelijke laatste ronde LiSB bondscompetitie

As zondag wordt alweer de zevende en laatste ronde van de LiSB rapidcompetitie gespeeld. Voor de DJC teams zit er niets meer in het vat. Er zijn gaan kampioenskandidaten en ook is er geen gevaar voor degradatie van een van de teams.

De laatste ronde wordt traditie getrouw centraal gespeeld. Dit is dit seizoen voor het eerst Dorpscentrum Kerkeböske in Helden. Voor de organisatie tekent de vereniging HSDV onder auspiciën van de LiSB.

DJC 2 speelt in de promotieklasse tegen Leudal 1. Bijde teams staan op 6 matchpunten en alleen de eer voor de 4e plek in de eindrangschikking staat op het spel. Bij een 4-4 is het Leudal die 4e wordt. Mocht DJC verliezen, dan kan het ook nog voorbij gestreefd worden Brunssum. MSV VSM is reeds kampioen, maar dit seizoen geeft ook de 2e plek recht op promotie naar de KNSB. Voerendaal heeft de beste papieren (9 MP en 31.5 BP), maar bij een misstap heeft DJZ met 9 MP en 27.5 BP ook nog een kans. Heerlen en 't Pionneke 2 moeten uitmaken wie laatste wordt, maar vooral de uitslag van Venlo 2 in de KNSB is waarschijnlijk doorslaggevend. Venlo 2 heeft eea in eigen hand, ze spelen de laatste ronde morgen (zaterdag) tegen mededegradatei kandidaat D4. Bij winst handhaaft Venlo 2 zich in de KNSB.

DJC 3 speelt een soortgelijke wedstrijd tegen Leudal 2. Beide teams staan 4e en 5e in de 1e klasse A. Blerick is kampioenskandidaat nummer 1, met een 4-4 is promotie naar de promotieklasse een feit, maar bij een nederlaag, ligt Ultimo Vero op de loer.

DJC 4 speelt tegen Schaesberg 3, op papier erg sterk, maar Schaesberg heeft de meeste wedstrijden slechts 2 of 2.5 punt gescoord. DJC 4 is zeker niet kansloos.

DJC 5 moet net als DJC 2 en DJC tegen Leudal (in dit geval Leudal 3). Ook hier staat de 4e plek op het spel en bij winst heeft DJC 5 een zeer goed seizoen gedraaid. Maar mocht het onverhoop niet lukken tegen Leudal 3, dan kunnen de DJC 5 spelers met opgeheven hoofd de arena verlaten. Het jeugdteam van DJC heeft een voortreffelijk seizoen achter de rug. Het is algemeen bekend dat jonge spelers met elk jaar alleen maar veel sterker worden, dus dat beloofd veel goeds voor de komende jarenPowered by FENIX: Digital Solutions | Admin Login | Copyright © Limburgs Schaak Cafe 2021