De jeugdleden  van DJC-Stein komen wekelijks, op vrijdagavond, bijeen van 18.45 uur tot 19.45 uur. Onder leiding van onze eigen jeugdleiders worden de kinderen wegwijs gemaakt in de regels van het schaakspel.

De kinderen krijgen in kleine groepjes en op verschillende niveaus, volgens de stappenmethode les. Er wordt  naar gestreefd om de kinderen, op het eind van het seizoen, deel te laten nemen aan een afsluitend examen. Op die manier kunnen ze een officieel KNSB-diploma  behalen.

Maar we bieden meer dan schaakles alleen. De sfeer op onze club is net zo belangrijk. De kinderen moeten vooral een leuke avond hebben waarop ze met plezier de regels en de technieken van het schaken onder de knie krijgen.

Mede daarom houden we 10 avonden per jaar een interne jeugdcompetitie (zie: Jeugdkalender  en Interne Jeugdcompetitie). Deze avonden staan geheel in het teken van onderlinge partijen spelen. Op deze manier leren de kinderen omgaan met winnen, verliezen en sportief gedrag. Er wordt dan ook met een tijdslimiet gespeeld. Zo doen de kinderen, in hun vertrouwde omgeving, toch de nodige wedstrijdervaring op. Aan  het einde van het seizoen kunnen we dan ook een jeugdclubkampioen in het zonnetje zetten (zie: Eternal Fame).

Ook tijdens de reguliere avonden is er natuurlijk tijd voor onderlinge partijen en laten we de kinderen kennis maken met allerlei varianten van het schaakspel (bijvoorbeeld doorgeefschaak en gongschaak)

Voor de gevorderde jeugd bestaat de mogelijkheid om aansluitend aan de jeugdavond, mee te doen met de competities van de volwassenen.

Voor dezelfde groep jeugd is het ook mogelijk om lid te worden van een team van DJC-Stein dat meespeelt in de externe competitie.

Als lid van DJC Stein ben je ook lid van de LISB en de KNSB en ontvang je een uitnodiging om mee te spelen voor het Persoonlijk Limburgs Kampioenschap en krijg je het tijdschrift ‘Schaak Magazine’ thuis gestuurd.

Daarnaast kun je meedoen aan toernooien die door de LISB (Jeugdgrandprix) of de KNSB georganiseerd worden. Een voorbeeld hiervan is ons eigen Samsamtoernooi dat altijd in  het voorjaar gehouden wordt.

Belangstellenden zijn altijd welkom. Het is gedurende het gehele seizoen mogelijk bij ons lid te worden. Natuurlijk mogen kinderen eerst een paar avonden ‘proefdraaien’ alvorens tot lidmaatschap wordt overgegaan.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Peter Mikkers. Tel:046-4855746  [email protected]

Tot ziens op een van onze lesavonden.Powered by FENIX: Digital Solutions | Admin Login | Copyright © Limburgs Schaak Cafe 2022